To-dagers ur til Valdres

To-dagers tur til Valdres

Onsdag 19. oktober – torsdag 20. oktober 2022

Valdres – Norges grønne hjerte

Vakre, varierte Valdres strekker seg fra de frodige, vann- og skogrike dalene i sør, til Jotunheimens mektige 2000 meterstopper i nord. Få regioner i Norge har et så variert tilbud av aktiviteter gjennom alle fire årstider. Valdres en favoritt!

Programmet byr på en rekke høydepunkter:

• omvisning i Hedalen stavkirke
  • omvisning på Valdres Folkemuseum, Fagernes
  • besøk hos Noraker Gård (rakfisk) og Små Vesen (ølbryggeri), Aurdal
  • besøk på Piltingsrud gård, Begna
  • omvisning på Ringerikes Museum, Hønefoss

Prisen vil være:

• kr. 5 350,- for medlem i dobbeltrom
  • kr. 5 650,- for ledsager i dobbeltrom
  • kr. 5 900,- for medlem i enkeltrom

Beløpet innbetales sammen med påmeldingen til konto nr. 7133.63.00716
Påmeldingsfrist: 27. september 2022.

Antall deltagere er begrenset til 45 personer. Dersom det melder seg flere enn 45 deltagere, gjelder som tidligere prinsippet "først til mølla", der mølla er tidspunkt for innbetaling. De påmeldte får beskjed, og de overskytende vil bli satt på venteliste og får også beskjed om dette.

Avbestillingsbetingelser:

Ved avbestilling innen påmeldingsfristen refunderes innbetalt beløp.

Det gjøres dog oppmerksom på at ved avbestillinger grunnet sykdom, vil egne forsikringer kunne refundere alle kostnader uansett avbestillingstidspunkt.

Direkte link til påmeldingen >>

Dag 1: Høvik – Valdres

08:30 Avreise fra Veritas, Høvik via Sandvika med privat buss og hyggelig sjåfør Vi kjører forbi Tyrifjorden, gjennom Begnadalen til «Vakre, varierte Valdres».
11:00 Ankomst Hedalen Stavkirke i Sør-Aurdal. Her møter vi Ola Kristian Hegge som vil være vår lokale reiseleder. Omvisning i den vakre stavkirken
11:45 Turen går videre til Fagernes
12:45 Ankomst Fagernes og Valdres Folkemuseum hvor vi starter med en god lunsj på Munkekroen
14:15 Etter lunsj er vi klare for en omvising på Valdres Folkemuseum.Her får vi en innføring i gardslivet i Valdres, byggeskikk, bunader, folkemusikk og mye mer.
15:45 Avreise til Aurdal der vi besøker Noraker Gård
16:00 Ankomst Noraker Gård som har stor rakfiskproduksjon og har levert rakfisk til mange av julebordene til DNV. Her får vi en omvisning og har mulighet til å handle lokalmat med hjemSå rusler vi bort til Små Vesen der det produseres lokalt øl. Her får vi en omvisning og ølsmaking
18:30 Avreise til Danebu Kongsgaard. Innsjekk
20:00 Middag

Dag 2: Valdres – Høvik

09:00 Etter frokost er det mulig å ta en liten rusletur i området, enten på skogsvei eller litt opp i høyden
11:00 Avreise fra Danebu Kongsgård
12:00 Ankomst Piltingsrudgård. Her blir det servert en nydelig lunsj og gode historier
14:00 Ola K vinker farvel og vi reiser videre til Ringerike
15:30 Omvisning på Ringerikes Museum. Etterpå serveres kaffe og kaker
17:00 Avreise til Høvik via Sandvika
18:00 Ca. ankomst Høvik

Turen inkluderer:

Har du spørsmål angående programmet, må du gjerne kontakte Kari Sunde, tel. 906 67 415,
e-post: Kari.Johanne.Sunde@gmail.com  eller andre i Styret.

Velg hvor du vil gå på bussen. Hvis du endrer påstigningssted, husk å informere om dette.

OBS! Dersom du ikke mottar en bekreftende e-post i løpet av kort tid har noe gått galt. Har du f.eks.: Dersom du har oppfylt disse kravene og allikevel ikke har fått e-post tilbake om at data er mottatt, send oss en e-post med beskrivelse av problemet og ditt telefon-nummer, så tar vi kontakt med deg!

dnv.pensjonistforening@gmail.com