DNVs Pensjonistforening

Foredrag 2023-01-17

Stinn brakke og stormende jubel

Knut A. Andersen: Noen glimt fra DNVs nyere historie


Torsdag 17. januar hadde rundt 140 pensjonister trosset værgudene og strevet seg frem til Knut A. Andersens kåseri "Noen glimt fra DNVs nyere historie". Knut viste oss et vell av selvtatte bilder fra 1975 da han begynte i DNV og frem til "nyere tid". Hvert bilde ble kommentert med Knuts gode glimt i øyet og treffende replikker. Vi fikk stifte bekjentskap med mange av våre tidligere kollegaer, ofte i litt muntre sammenhenger. Latteren satt løst i forsamlingen og vi koste oss med mange gode minner – og minner vi ikke hadde.

Hva med da gravemaskinen avdekket en oljekilde under Veritasbygget, eller da
"Industri og ….horedivisjonen" ble presentert. Vi fikk glimt fra mang en unik arbeidssituasjon og store fester. Hvem husker vel ikke da ledelsen i skipsdivisjonen fremførte "Pomp and Circumstance" på en av divisjonens fester? Og festdeltagerne tok helt av som under tilsvarende fremføring i Royal Albert Hall…

Vi skulle så gjerne filmet hele Knuts fremføring og lagt den ut til alle dere som ikke var der. Men det hadde vi ikke forberedt oss på. Her gikk dere virkelig glipp av et stjerneskudd på en ellers mørk og trist januardag.

Etter Knuts kåseri ble vi ledet forbi den nyinnredede restauranten og inntok en god lunsj i en nyoppusset lille møtesal/kantinen.

For en dag – tusen takk Knut.